WordPress Maatwerk

WP Wolf is een WordPress ontwikkelaar in Nijmegen. WP Wolf specialiseert zich in (maatwerk) uitbreidingen van WordPress in de vorm van plugins en thema’s.

Het WordPress ecosysteem lost algemene problemen op. Voor klantspecifieke problemen is echter maatwerk nodig. Gelukkig is WordPress voor ontwikkelaars een flexibel systeem dat heel geschikt is voor unieke oplossingen. Wat jij kunt bedenken kan WP Wolf maken, zo kan uiteindelijk iedereen met WordPress aan de slag!

Voor wie is maatwerk geschikt?

WP Wolf ziet “maatwerk” als een softwareoplossing voor een klantspecifiek probleem. Over het algemeen zal dat een probleem zijn waarvoor nog geen (geschikte) oplossing op de markt is. In het geval van WP Wolf is maatwerk altijd een oplossing (in combinatie) met WordPress, meestal in de vorm van een plugin, thema of widget, speciaal voor jou gebouwd.

Met bovenstaande in gedachten, is maatwerk geschikt voor iedereen met een WordPress gerelateerd probleem dat niet opgelost kan worden met bestaande thema’s en plugins. Bijvoorbeeld; grafisch ontwerpers (en hun klanten) die ontwerpen niet zelf kunnen implementeren. Ook ziet WP Wolf regelmatig bedrijven en organisaties die wel met WordPress werken maar hun (bedrijfs)processen niet zelf geïntegreerd krijgen met hun website.

Maatwerk Mogelijkheden

Eigenlijk kunnen we alle problemen via maatwerk oplossen maar sommige vraagstukken komen vaker voor, zoals:

Koppelingen

Veelvoorkomend is het koppelen van WordPress met een extern systeem. Zo’n koppeling of integratie kan bijvoorbeeld artikelen uit een extern systeem inlezen in jouw WordPress website, of andersom: jouw gegevens worden naar een extern systeem gestuurd (of externe systemen lezen jouw gegevens uit). Dat overzetten van gegevens kan eenmalig of met een bepaalde frequentie, zoals eens per dag. Over het algemeen werken koppelingen op basis van een API die er voor zorgt dat websites met elkaar kunnen communiceren. Het kan ook gaan om formulier koppelingen (zie ook hieronder); bijvoorbeeld een sollicitatie- of klachtenformulier dat vanuit de website de ingezonden informatie direct naar de hiervoor bestemde applicatie stuurt.

Formulieren

WP Wolf heeft veel ervaring met aanpassingen op formulier plugins zoals Gravity Forms en Formidable Forms. Denk hierbij aan de manier waarop velden worden gevalideerd, het toevoegen van nieuwe veldtypes en het exporteren van ingezonden gegevens.

Thema’s

Een ander voorbeeld is de implementatie van een thema; je hebt (of bent) een grafisch ontwerper en wilt jouw thema ontwerp beschikbaar maken voor WordPress.

Het alternatief is om een bestaand thema aan te passen naar jouw wensen. Ook een vorm van maatwerk dus. Het voordeel van een bestaand thema is dat niet alles van de grond af opgebouwd hoeft te worden. Aanpassingen in een bestaand thema kunnen zó groot zijn dat je het oorspronkelijke thema niet meer terug herkent. Sowieso hoef je aan het uiterlijk van de website niet te zien dat het om een WordPress website gaat.

Volledige systemen

Wat ook kan is dat je op dit moment een (niet WordPress) systeem hebt dat niet meer bijgehouden kan worden. Meestal is het mogelijk om zo’n systeem opnieuw te implementeren in WordPress. Het voordeel van zo’n overstap is dat jouw werknemers/gebruikers over het algemeen gemakkelijk met WordPress uit de voeten kunnen. De kans dat ze eerder met WordPress hebben gewerkt is sowieso groter.

Widgets

Relatief eenvoudig is het maken van een widget. Een widget is een herbruikbaar stukje functionaliteit voor je website. Qua functie leunt een widget meestal op de werking van een plugin. Widgets worden daarom meestal in combinatie met een plugin gemaakt. Het kan ook gaan om widgets die ingelogde gebruikers inzicht geven in bepaalde statistieken. Een widget project dat we bij de meeste van onze klanten hebben draaien is Remote Dashboard Widget.

En meer..

Bovenstaande is geen volledig overzicht van de mogelijkheden. Nogmaals; wat jij bedenkt kunnen wij maken. Neem bij twijfel gewoon contact op.

Werkt WP Wolf alleen met WordPress?

Het antwoord is simpelweg “ja”. WP Wolf specialiseert zich in WordPress en wil daarin excelleren. Dat kan niet als we ons regelmatig de details van een ‘nieuw’ systeem eigen moeten maken. Ook maakt de specialisatie in WordPress het mogelijk om naast maatwerk ook andere WordPress diensten aan te bieden.

Maatwerk op systemen als Joomla! en Drupal kunnen beter door anderen worden uitgevoerd. Mocht je daar iemand voor zoeken, neem gerust contact op; WP Wolf heeft een netwerk van IT’ers die wél in deze systemen thuis zijn.

Stel je wilt maatwerk, hoe werkt dat dan?

Het hele proces begint bij jou: neem contact op met WP Wolf. Via mail of een telefonisch gesprek worden je wat algemene vragen gesteld over je probleem. Zo kan WP Wolf een eerste inschatting maken van oplossingsrichtingen.

Daarna volgt een tweede gesprek waarin deze oplossingsrichtingen worden getoetst; nu komen ook de details aan bod.

Op basis van dit tweede gesprek volgt een offerte voor de oplossing die WP Wolf voorstelt. In sommige gevallen is een derde gesprek nodig om de offerte bij te stellen.

Zodra je akkoord geeft voor de offerte, wordt er gestart met de werkzaamheden. Op dat moment vraagt WP Wolf een voorschot van 30% van de offerteprijs. Vervolgens werkt WP Wolf vrij zelfstandig aan de oplossing, met overleg wanneer nodig.

Als het werk ‘klaar’ is (op de afgesproken opleverdatum) kan er getest worden. Dit testen doe je als opdrachtgever zelf: je bent domeinexpert en de beste tester die er is. Meestal zijn er dan nog één of twee iteraties nodig om tot de uiteindelijke oplevering te komen.